сряда, 28 януари 2009 г.

Туз да леврек (Лаврак в сол)

От Готварския форум на БГ-мамма

Продукти:

  • 1 лаврак (1 кг)
  • 4 кг сол

за плънката:

  • 1 дафинов лист
  • 4–5 мариновани печурки
  • 2–3 скилидки чесън
Солта се смесва с малко вода, така че да се получи гъст разтвор. Във вътрешността на рибата се слагат гъбите, чесънът и дафиновият лист. Напълнената риба се поставя върху разстланата сол и започва да се покрива постепенно с дебел равномерен слой сол. Запечатанaта със сол риба се пече 25 минути в предварително загрята фурна при температура 180 градуса, след което се почиства от солта и се сервира.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer