От Готварския форум на БГ-мамма
Продукти:
- 1 шаран
- 1 домат
- 1 лимон
- 1 с. л. сушен копър
за плънката:
- 1 глава карфиол
- 1 домат
- 2 моркова
- 1 глава лук
- 50 г корен целина
- 5-6 с. л. олио
- 1 скилидка чесън
- сол и черен пипер на вкус
С остър нож рибата се филетира по продължение на гръбнака и се посолява. Лукът и чесънът се режат наситно, целината - на кубчета, морковът - на колелца. Зеленчуците се запържват заедно в сгорещеното олио около половин минута, налива се 1/2 в. ч. гореща вода и се оставят да поврят 5-6 минути под капак. Прибавят се нарязаните на кубчета домати, посолява се и се разбърква, задушава се още 1-2 минути. Карфиолът се накъсва на розички и се сварява за 10 минути на пара. Изважда се, подрежда се в тава, залива се с плънката и се разбърква. Слагат се филетата шаран в тавичката/върху зеленчуците/, върху тях се подреждат резените лимон и домат и се поръсва с копъра. Плакията се пече около 20 минути при температура 180 градуса и се сервира студена.
Няма коментари:
Публикуване на коментар