сряда, 28 януари 2009 г.

Шаран плакия с карфиол

От Готварския форум на БГ-мамма

Продукти:

  • 1 шаран
  • 1 домат
  • 1 лимон
  • 1 с. л. сушен копър

за плънката:

  • 1 глава карфиол
  • 1 домат
  • 2 моркова
  • 1 глава лук
  • 50 г корен целина
  • 5-6 с. л. олио
  • 1 скилидка чесън
  • сол и черен пипер на вкус
С остър нож рибата се филетира по продължение на гръбнака и се посолява. Лукът и чесънът се режат наситно, целината - на кубчета, морковът - на колелца. Зеленчуците се запържват заедно в сгорещеното олио около половин минута, налива се 1/2 в. ч. гореща вода и се оставят да поврят 5-6 минути под капак. Прибавят се нарязаните на кубчета домати, посолява се и се разбърква, задушава се още 1-2 минути. Карфиолът се накъсва на розички и се сварява за 10 минути на пара. Изважда се, подрежда се в тава, залива се с плънката и се разбърква. Слагат се филетата шаран в тавичката/върху зеленчуците/, върху тях се подреждат резените лимон и домат и се поръсва с копъра. Плакията се пече около 20 минути при температура 180 градуса и се сервира студена.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer