- 400 г броколи
- 2 стръка праз
- 3 с. л. зехтин
- 1 кубче зеленчуков бульон
- 3 печени чушки
- 3-4 стръка копър
- 1/2 ч. л. суха мащерка
- 100 г кашкавал
1. Празът се нарязва на парчета и се задушава в зехтин за 2 минути в микровълнова фурна на пълна мощност. Прибавят се броколите и зеленчуците се задушават още 4-5 минути
2. Бульонът се разтваря в 1 к. ч. вода, слагат се нарязаният копър и мащерката и се разбива с тел.
3. Броколите и празът се заливат с приготвената смес, добавят се нарязаните наситно чушки и предястието се задушава още 3-4 минути. След това се изважда, поръсва се с кашкавал и се запича за около минута във фурна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар