сряда, 28 януари 2009 г.

Пълнено бутче по джумалийски

От Готварския форум на БГ-мамма

Продукти:

  • 1 пилешко бутче (около 400 г)
  • 60 г пушени гърди/бекон/
  • 50 г мариновани гъби
  • 1 маринована краставичка
  • 1/2 глава лук
  • 1/2 чушка
  • олио
  • чубрица
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол

Краставичката се нарязва на кубчета, лукът – наедро. Запържват се в малко олио. След това се прибавят нарязаните на кубчета гърди и гъби. Подправя се с черен пипер, сол, чубрица и магданоз. Бутчето се обезкостява и кожата се маха. Поставя се плънка и завива се с кожата и се пече на скара или във фурна до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer