вторник, 27 януари 2009 г.

Пълнени картофи по родопски

Продукти:
  • 10-15 средно големи картофа
  • 3-4 сварени моркови
  • 3-4 кисели краставички
  • 1 глава лук
  • 10 розички сварени броколи
  • 150 гр. бульон
  • магданоз
  • сол и подправки на вкус
  • соев сос
Картофите се измиват, нареждат се в тавичка и се изпичат с люспите. От време на време се обръщат, за да се изпекат равномерно. Може и да се сварят. Лукът се изпържва в маслото. Залива се с бульона и се овкусява със солта и подправките. Сосът се сваля от котлона.
На картофите се изрязват капаци. Издълбава се възможно най-много от сърцевината им, която се стрива с вилица и се смесва със овкусените със соев сос и нарязани на ситно зеленчуци. С тази смес се пълнят картофите, поставят им се капачетата и се запичат. Ястието се поднася с прясна зелена салата или с домати.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer