Продукти:
- 1 пиле
- 10 гр. нарязан розмарин
- 2-3 смлени скилидки чесън
- 2 цели глави чесън
- 1 средна глава червен лук
- 10 мл зехтин
Фурната се затопля до 230 градуса. Пилето се изчиства от вътрешностите и се шкартира (кожата се разхлабва) - това става много по-лесно, отколкото изглежда. Освободеното пространство между кожата и месото се запълва с плънка от розмарин и смлян чесън.
Пилето се поставя в тиган с гърдите нагоре, а се втъкват отдолу. Отрязват се тънки парченца от двете страни на лука. Чесънът и лукът се мажат със зехтин и се редят около пилето.
Печете 30 минути на 230 градуса. Намалете на 180 градуса и печете още един час.
Гарнитурата е по избор зелена салата, украса от домати.
Няма коментари:
Публикуване на коментар