сряда, 28 януари 2009 г.

Му Шу пилешки кюфтенца с китайско зеле

От Готварския форум на бг-мамма

Продукти:
  • 1 кг. пилешка кайма
  • 2 глави лук нарязани на ситно
  • 2-3 с.л. настърган джинджифил
  • 3 скилидки чесън, нарязан на ситно
  • 1 с.л. подправка за скара
  • 3 с.л. олио
  • 1 малка напа (китайско зеле)
  • 2 с.л. печен сусам
  • сол
В купа смесваме каймата, лука, джинджифила, чесъна и подправката за скара. Омесваме добре и оформяме кюфтетата. В тиган загряваме олиото и изпържваме кюфтетата. Вадим ги на кухненска хартия. В същия тиган слагаме нарязаното зеле и пържим до готовност (7-10 мин.). Прибавяме сусама и разбъркваме.
Сервираме като поставим в чиния зеле и отгоре кюфтета. Може да добавите малко праз към зелето.
Добър апетит.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer