От Готварския форум на БГ-мамма
Продукти:
- 500 г пресни картофа
- 4–5 с. л. олио
- 3 гъби
- 1 морков
- 2 люти чушки
- 3 с. л. маргарин
- 1 кофичка заквасена сметана-200 гр
- 8–9 скилидки чесън
- 1/2 връзка копър
- сол на вкус
Картофите се нарязват на тънки филии и се подреждат в намаслена тава. Върху тях се слагат и нарязаните на филийки гъби и кръгчета морков. Лютите чушки се почистват, нарязват се наситно и с тях се поръсват зеленчуците. Налива се един пръст топла вода и се пече 30–40 минути. Върху изпечените зеленчуци се разпределя маргаринът. Сметаната се разбива с наситнените скилидки чесън и копър, посолява се, ястието в тавата се залива и се пече до зачервяване.
Няма коментари:
Публикуване на коментар