сряда, 28 януари 2009 г.

Картофи по непалски

От Готварския форум на БГ-мамма

Продукти:

  • 500 г пресни картофа
  • 4–5 с. л. олио
  • 3 гъби
  • 1 морков
  • 2 люти чушки
  • 3 с. л. маргарин
  • 1 кофичка заквасена сметана-200 гр
  • 8–9 скилидки чесън
  • 1/2 връзка копър
  • сол на вкус
Картофите се нарязват на тънки филии и се подреждат в намаслена тава. Върху тях се слагат и нарязаните на филийки гъби и кръгчета морков. Лютите чушки се почистват, нарязват се наситно и с тях се поръсват зеленчуците. Налива се един пръст топла вода и се пече 30–40 минути. Върху изпечените зеленчуци се разпределя маргаринът. Сметаната се разбива с наситнените скилидки чесън и копър, посолява се, ястието в тавата се залива и се пече до зачервяване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer