- 400 гр. сельодка
- 700 гр. червено цвекло
- 500 гр. моркови
- 2 глави лук
- зехтин
- черен пипер
- лимонов сок
Цвеклото се измива и поставя да се вари. След около 30 мин. се изважда и когато изстине се обелва и настъргва на едро ренде. Сельодката се почиства от кожата и се нарязва на много тънки ивички.
(Всъщност сельодка е херинга маринована по специален начин, характерен за руската кухня. За рецептата може да се използва всякакъв вид маринована херинга, дори и пушената става.)
Лукът се нарязва на тънки ивички.
В дълбока салатиера се подреждат ред цвекло, моркови, лук, сельодка. Операцията
продължава по същия начин докато се напълни салтиерата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар