сряда, 28 януари 2009 г.

Салата от червено цвекло със сельодка

От Готварския форум на Бг-мамма
  • 400 гр. сельодка
  • 700 гр. червено цвекло
  • 500 гр. моркови
  • 2 глави лук
  • зехтин
  • черен пипер
  • лимонов сок
Начин на приготвяне:

Цвеклото се измива и поставя да се вари. След около 30 мин. се изважда и когато изстине се обелва и настъргва на едро ренде. Сельодката се почиства от кожата и се нарязва на много тънки ивички.
(Всъщност сельодка е херинга маринована по специален начин, характерен за руската кухня. За рецептата може да се използва всякакъв вид маринована херинга, дори и пушената става.)
Лукът се нарязва на тънки ивички.
В дълбока салатиера се подреждат ред цвекло, моркови, лук, сельодка. Операцията
продължава по същия начин докато се напълни салтиерата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer