петък, 30 януари 2009 г.

Пилешка супа с лимон и спанак

От сайта Готварство Георгиеви
  • 200 г. пилешки гърди
  • бялата част на 1 стрък праз
  • 2 клонки целина
  • 1 шепа спанак
  • 1 морков
  • сокът от 1/2 лимон
за маринатата:
  • 2 с. л. соев сос
  • 1 с. л. олио
  • сокът от 1/2 лимон
В 1 литър гореща вода се добавяр праза и стъблата на целината, нарязани на ситно и морковът – на тънки пръчици . Варят се 5 минути. Месото се нарязва на малки кубчета и се поставя в купа. Добавят се сокът от лимон, соевият сос и олиото и се меси с ръце. Маринова се 10-15 минути, след което се изсипва в супата. Разбърква се и след 5-6 минути се налива останалият лимонов сок. Дъната на чиниите за супа се покриват с накъсани листа спанак и нарязани наситно листа целина. Отгоре се налива супата и се поднася.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer