От сайта Готварство Георгиеви- 200 г. пилешки гърди
- бялата част на 1 стрък праз
- 2 клонки целина
- 1 шепа спанак
- 1 морков
- сокът от 1/2 лимон
за маринатата:
- 2 с. л. соев сос
- 1 с. л. олио
- сокът от 1/2 лимон
В 1 литър гореща вода се добавяр праза и стъблата на целината, нарязани на ситно и морковът – на тънки пръчици . Варят се 5 минути. Месото се нарязва на малки кубчета и се поставя в купа. Добавят се сокът от лимон, соевият сос и олиото и се меси с ръце. Маринова се 10-15 минути, след което се изсипва в супата. Разбърква се и след 5-6 минути се налива останалият лимонов сок. Дъната на чиниите за супа се покриват с накъсани листа спанак и нарязани наситно листа целина. Отгоре се налива супата и се поднася.
Няма коментари:
Публикуване на коментар