четвъртък, 29 януари 2009 г.

Пикантни бейби картофки

От Готварския форум на Бг-мамма
  • 1,5 кг. пресни картофи - дребни
  • 1 к. ч. бира
  • 1 к. ч. вино
  • 1 к. ч. вода
  • 1/3 пак.масло
  • 1/2 к. ч. олио
  • 2 лъж. горчица
  • 3 лъж. соев сос
  • 4-5 скилидки чесън
  • щипка пресен нарязан розмарин
  • щипка черен пипер
  • щипка червен лют
  • самардала и копър
Дребните картофи се чистят лесно, като се разделят на 2 и всяка част се сложи в тенджера, 2-3 лъжици сол, малка шепа вода, затваря се с капака и яко разтръскване на тенджерата за около 1 минута.
Следва само миене - всичко е изпадало от тях.
Измитите картофи и всички други съставки - разбъркани се поставят в тава, захлупват се отгоре с друга - по-голяма, да покрие долната тава и се пече за около час във фурната. Ако е със стари картофи, те се белят и режат на доста големи кубчета.
При сервиране се поръсват с пресен магданоз по желание.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer