- 1,5 кг. пресни картофи - дребни
- 1 к. ч. бира
- 1 к. ч. вино
- 1 к. ч. вода
- 1/3 пак.масло
- 1/2 к. ч. олио
- 2 лъж. горчица
- 3 лъж. соев сос
- 4-5 скилидки чесън
- щипка пресен нарязан розмарин
- щипка черен пипер
- щипка червен лют
- самардала и копър
Следва само миене - всичко е изпадало от тях.
Измитите картофи и всички други съставки - разбъркани се поставят в тава, захлупват се отгоре с друга - по-голяма, да покрие долната тава и се пече за около час във фурната. Ако е със стари картофи, те се белят и режат на доста големи кубчета.
При сервиране се поръсват с пресен магданоз по желание.
Няма коментари:
Публикуване на коментар