понеделник, 2 февруари 2009 г.

Заек със сос

От Готварския форум на Бг-мамма - рецепта на tiya
  • 200 г. заек
  • 1 ч. л. олио
  • 1-2 ч. л. сметана
  • моркови
  • целина
  • корени магданоз
  • пащърнак
  • чер пипер
  • дафинов лист
  • магданоз
  • сол
Месото се нарязва на порционни парчетаа. Поставя се в малко гореща вода, добавя се дафинов лист, посолява се и се вари на тих огън заедно с морковите и другите корени до омекване. Зеленчукът се пасира, прибавя се маслото и се вари още няколко минути на тих огън. Добавя се сметаната и с получения сос се залива свареното месо. Поднася се поръсено с магданоз и чер пипер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer