понеделник, 2 февруари 2009 г.

Рагу

От Готварския форум на Бг-мамма - рецепта на tiya
  • 100 г. месо (телешко, свинско)
  • 1 с.л. олио
  • по 1 с.л. моркови и целина, нарязани на кубчета
  • тиквичка
  • грах
  • 2-3 лукчета арпаджик
  • 1-2 домата
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 1 к.ч. цветно или прясно зеле (накълцан)
  • магданоз
  • черен и червен пипер
  • сол
Нарязаното месо се задушава в малко масло и вода, прибавят се червеният пипер и пасираният домат, залива се с горещ бульон или вода, посолява се и се вари на тих огън. В останалото масло последователно се задушават нарязаните на кубчета моркови и целина (поставят се към месото) , грахът, накъсаното зеле, арпаджика и тиквичката. Накрая се добавя останалият пасиран домат. Задушените зеленчуци се прибавят към месото и се доваряват на тих огън. Добавя се ситно смлян чер пипер и лимонов сок на вкус.
Рагуто може да се приготви като се прибавят 2-3 гъбки към зеленчуците.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer