четвъртък, 5 февруари 2009 г.

Агнешко по китайски със сос от гъби

Рецепта на Dundy Sladurska

Продукти за 4 порции:
  • 350 гр. агнешко /добре е да престои в студена вода за 30 мин/
  • 2 с.л. захтин /растителна мазнина/
  • 3 скилидки пресован чесън
  • 1 средно голям стрък праз лук нарязан на ситно
  • 175 гр. на едро нарязани гъби
  • 1 червена чушка към сервирането
Сос
  • 4 с.л. соев сос, светъл
  • 3 с.л. сухо шери
  • 3 с.л. вода
  • ½ ч.л. чили нарязано на ситно
Агнешкото се нарязва на тънки лентички. Нагрява се уока, слага се зехтина, нарязаното месо, чесъна, праз лука и енергично се бърка за 2-3 мин. В отделен съд се нагрява и се слагат продуктите за соса, заедно с гъбите бърка се енергично за 2-3 мин. Част от гъбите се вадят и пасират, връщат се обратно към соса. Към него се добавя месото и се бърка още 2-3 мин. Месото трябва да е тъмно на цвят и крехко /затова е важно да бъде нарязано на много тънки лентички/. Сервира се с нарязаната на лентички прясна червена чушка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer