четвъртък, 5 февруари 2009 г.

Сусамово телешко филе със соев сос по китайски

Рецепта на Dundy Sladurska

Продукти за 4 порции:
  • 2 с.л. сусамово семе
  • 450 гр. телешко филе нарязано на много тънки лентички /добре е да постои в студена вода за 30 мин. преди да се готви/
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 зелена чушка, нарязана на тънки ивици
  • 4 скилидки пресен пресован чесън
  • 2 с.л. сухо шери
  • 4 с.л. соев сос /може тъмен и светъл/
  • 6 стръка пресен салатен лук с перата нарязан на ситно
Нагрява се уока, слага се сусама в сухия уок и се бърка до като леко потъмнее. След като е готов сусама се маха от уока и се слага настрана. В уока се слага мазнината и телешкото филе за около 2-3 мин. Добавя се чушката, пресования чесън и се бърка за 2 мин. Добавя се шерито и соята и се бърка за още 2-3 мин. Добавя се пресния лук бърка се за още 1 мин. Месото трябва да е тъмно на цвят и крехко. При сервирането се филето се поръсва със сусама.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer