сряда, 4 февруари 2009 г.

Бамбук с пресен спанак

Рецепта на Dundy Sladurska

Продукти за 4 порции:
  • 3 с.л. зехтин (може и друг тип мазнина)
  • 225 гр. нарязан спанак (може и цял)
  • 175 гр. бамбук (нарязани на тънки филийки или пръчици)
  • 1 скилидка чесън (пресован)
  • 2 нарязани на пресни червени чили чушки
  • щипка канела
  • 300 мл. вода (зеленчуков бульон)
  • щипка сол
  • щипка захар (фруктоза)
  • 1 с.л светъл соев сос
  • 1 ч.л. нишесте (царевично, оризово, картофено и т.н.)
Нагрява се уока много добре, слага се мазнината, спанака, бамбука - бърка се енергично за 1 мин. Слага се чесъна, чилито, канелата - бърка се 30 сек. Слага се зеленчуковия бульон, захарта, солта, соята бърка се 5 мин. докато зеленчуците омекнат и се усеща аромата на соса. Отделно се разтваря лъжичката нишесте с 2 ч.л. студена вода и се добавя към ястието, бърка се и се сваля от котлона. Сервира се самостоятелно или с варен ориз, нудълс или черен императорски ориз овкусен с пресен лук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer