Рецепта на Dundy Sladurska
Продукти за 4 порции:
- 3 с.л. зехтин (може и друг тип мазнина)
- 225 гр. нарязан спанак (може и цял)
- 175 гр. бамбук (нарязани на тънки филийки или пръчици)
- 1 скилидка чесън (пресован)
- 2 нарязани на пресни червени чили чушки
- щипка канела
- 300 мл. вода (зеленчуков бульон)
- щипка сол
- щипка захар (фруктоза)
- 1 с.л светъл соев сос
- 1 ч.л. нишесте (царевично, оризово, картофено и т.н.)
Нагрява се уока много добре, слага се мазнината, спанака, бамбука - бърка се енергично за 1 мин. Слага се чесъна, чилито, канелата - бърка се 30 сек. Слага се зеленчуковия бульон, захарта, солта, соята бърка се 5 мин. докато зеленчуците омекнат и се усеща аромата на соса. Отделно се разтваря лъжичката нишесте с 2 ч.л. студена вода и се добавя към ястието, бърка се и се сваля от котлона. Сервира се самостоятелно или с варен ориз, нудълс или черен императорски ориз овкусен с пресен лук.
Няма коментари:
Публикуване на коментар