неделя, 8 февруари 2009 г.

Пилешки бутчета с домати

От Готварския форум на Бг-Мамма
  • 4 пилешки бутчета
  • морска сол
  • смлян черен пипер
  • 200 г коктейлни домати или 4 средни домата
  • 1 глава чесън
  • 1 люта чушка по желание
  • босилек
  • зехтин
Фурната се нагрява до 180С. Пилешките бутчета се посоляват и се подправят с черният пипер. Поставят се в намаслена огнеупорна тава. Прибавят се коктейлните домати (ако използвате по големи домати ги нарежете на 4). Главата чесън се разделя на скилидки, но без да се белят. Скилидките се разпределят в тавата заедно с босилека, ситно нарязана люта чушка. Пече се около 1 1/2 часа.
* Ако обичате печен чесън - изстискайте го от обелката преди сервирането.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer