неделя, 8 февруари 2009 г.

Пиле по холандски (Пълнена пилешка кожа)

От Готварския форум на Бг-Мамма
  • 1 Пиле
  • бекон
  • кисели краставички
  • масло
  • подправки по желание
Кожата на пилето се одира (с остър нож,като се внимава да не се разкъс). Месото се сварява. В купа се нарязва малко бекон, кис.краставички и свареното пилешко месо, подправя се с чубрица, черен пипер, сол(или други,по желание). С тази смес се пълни пилешката кожа, като 2-3 пъти се слага и по едно резенче масло. Зашива се отвора на кожата с конец, поставя се в намаслена тава, отгоре се намазва обилно с масло и се пече до зачервяване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer