сряда, 11 февруари 2009 г.

Бамя яхния

Рецепта на Ками
  • 1/2 кг. бамя
  • оцет
  • 2 глави лук
  • 1/2 ч. чаша олио
  • сол
  • червен пипер
  • 2 домата
  • 1/2 лимон (или 3 домата за отгоре)
  • магданоз
Изчистете бамята от дръжките, измийите я и я залейте с равни части оцет и вода. Оставете да се изкисне около половин час. Задушете нарязаният на ситно лук, поръсете с червен пипер и сол. Прибавете два обелени и нарязани домата. Когато поизври водата, прибавете бамята, отгоре нарежете на филийки 3 домата или половин лимон. Оставете ястието да ври на слаб огън, поръсете го с магданоз и сервирайте студено.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer