сряда, 11 февруари 2009 г.

Зелен фасул със сос

Рецепта на Ками
  • 3/4 кг. зелен фасул
  • 1 малка глава лук
  • 1 резен лимон
  • 4-5 с. л. масло
  • копър или магданоз
За соса:
  • 3 жълтъка
  • 1/2 ч.чаша вода
  • 1/2 ч. чаша оцет
Изчистете 3/4 кг. зелен фасул, нарежете го по дължина и го сварете в подсолена вода, към която сте прибавили една малка глава лук и 1 резен лимон. Отцедете го и го полейте с 4-5 с. л. запържено масло.
Разбийте в тенджерка на слаб огън 3 жълтъка с 1/2 ч. чаша вода и 1/2 ч. чаша оцет. Когато сосът се сгъсти, полейте фасула и го разбъркайте леко. Отгоре може да поръдите със ситно нарязан копър или магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer