- 2 бр. свински котлети
- 1-2 с. л. олио
- 150 – 200 гр бланширани броколи
- 200 гр. соеви кълнове
- 1 кубче пилешки бульон
- 4-5 скилидки чесън
- зелената част на 1 стрък праз
- 1 щипка джинджифил
- 1/2 ч. л. сусамово олио
- бялата част на 1 стрък праз
- 1 щипка джинджифил
- 2-3 с. л. олио
- 10 зърна зелен, бял и черен пипер
Слагаме в сух тиган зърната пипер да се запекат. Прехвърляме го в гаванче и го счукваме. Сипваме го в купа. Нарязваме бялата част на праза на ситно и го добавяме. Слагаме и олиото и джинджифила.Обезкостяваме котлетите и ги режем на малки късчета. Ако има сланина я отстраняваме. Слагаме в маринатата и оставяме да отлежи.
Сваряваме броколите ако са сурови.Нарязваме чесъна на филийки,а праза на кръгчета. В тиган слагаме олиото и го сгорещяваме. Слагаме да изпържим месото на 2 пъти. Вадим го и в същата мазнина слагаме да се пържат праза и чесъна. Добавяме броколите и соевите кълнове. Позапържваме за около 2 мин. Подправяме с джинджифила и 1-2 черпака пилешки бульон. Добавяме месото и къкри още около 1 мин. В самия край ароматизираме със сусаменото олио. Изсипваме в голямо плато.
Няма коментари:
Публикуване на коментар