неделя, 8 февруари 2009 г.

Пиперено свинско със зеленчуци

Рецепта на Иван Звездев
  • 2 бр. свински котлети
  • 1-2 с. л. олио
  • 150 – 200 гр бланширани броколи
  • 200 гр. соеви кълнове
  • 1 кубче пилешки бульон
  • 4-5 скилидки чесън
  • зелената част на 1 стрък праз
  • 1 щипка джинджифил
  • 1/2 ч. л. сусамово олио
за марината:
  • бялата част на 1 стрък праз
  • 1 щипка джинджифил
  • 2-3 с. л. олио
  • 10 зърна зелен, бял и черен пипер
Маринатата:
Слагаме в сух тиган зърната пипер да се запекат. Прехвърляме го в гаванче и го счукваме. Сипваме го в купа. Нарязваме бялата част на праза на ситно и го добавяме. Слагаме и олиото и джинджифила.Обезкостяваме котлетите и ги режем на малки късчета. Ако има сланина я отстраняваме. Слагаме в маринатата и оставяме да отлежи.
Сваряваме броколите ако са сурови.Нарязваме чесъна на филийки,а праза на кръгчета. В тиган слагаме олиото и го сгорещяваме. Слагаме да изпържим месото на 2 пъти. Вадим го и в същата мазнина слагаме да се пържат праза и чесъна. Добавяме броколите и соевите кълнове. Позапържваме за около 2 мин. Подправяме с джинджифила и 1-2 черпака пилешки бульон. Добавяме месото и къкри още около 1 мин. В самия край ароматизираме със сусаменото олио. Изсипваме в голямо плато.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer