сряда, 11 февруари 2009 г.

Тиквеник по родопски

От Готварския форум на Бг-мамма - рецепта на tiya
  • 200-250 г. тиква
  • брашно
  • 1 с. л. галета
  • 2 с. л. орехи
  • олио
  • 2 с. л. захар
  • 1/2 ч. л. канела
От брашното се приготвят кори. Тиквата се настъргва на едро ренде, задушава се в олиото и малко вода, смесва се със смлените орехи, галетата, канелата и се подслажда. Корите се поставят последователно в намаслена тавичка. Върху всяка от тях се поръсва от останалото олио и сместа. Отгоре се покрива с разточен лист, наръсен с мазнина. Пече се до порозовяване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer