сряда, 11 февруари 2009 г.

Картофени лодки, печени на фурна

От Готварския форум на Бг-мамма - рецепта на tiya
  • 2 картофа
  • 1/2 - 3/4 ч. тиква
  • 1/4 ч. разтопено масло
  • 1/4 ч. л. кимион
  • 1 ч. л. морска сол
  • червен и чер пипер
  • 2 ч. л. разтопено масло
Картофите се пекат във фурна около час на 220 градуса, докато омекнат. През това време обелете тиквата, нарежете я на малки кубчета, слежете я във вакуумна тенджера. Задушава се над вряща вода 15 мин. или докато омекне напълно. Докато са топли, разполовете картофите и изгребете вътрешността им, без да нарушавате люспата. Смесете тиквата, картофената маса,1/4 ч. разтопено масло, кимиона и морската сол с преса за картофи или в миксера, докато получите жълто пюре. Напълнете половинките със сместа. Намажете с масло и поръсете с пипер. Запечете във фурната около 10 мин., докато станат златисти на цвят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer