От Готварския Форум на БГ-мамма, рецепта на amei
Продукти:
- 600 г кайма (свинско месо от плешката)
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 3-4 лъжици мазнина
- 1 яйце
- 1/2 кафена чашка ориз
- 1/2 лъжичка кимион
- черен пипер и сол на вкус
- около 500 г различни зеленчуци
- бучка краве масло
- 1/2 връзка магданоз
- 1/2 чаша бульон
- 1 кофичка сметана
Нарязаните зеленчуци се задушават в кравето масло, докато омекнат. Ако е необходимо, се долива по малко топла вода. Прибавя се ситно нарязаният магданоз.Нарязаният лук се задушава в мазнината с 2 лъжици вода и се посолява. Сваля се от огъня, прибавя се оризът, сварен с 1 кафена чаша вода, месото, яйцето, счуканите подправки и чесъна. Каймата се омесва добре. Половината се разстила в намазана тавичка, слагат се зеленчуците и се покрива с останалата кайма. Залива се с топъл бульон (вода) и се пече в умерена фурна. Десетина минути преди да се извади от фурната се залива.
Няма коментари:
Публикуване на коментар