четвъртък, 5 февруари 2009 г.

Кайма със зеленчуци

От Готварския Форум на БГ-мамма, рецепта на amei

 Продукти:

  • 600 г кайма (свинско месо от плешката)
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 3-4 лъжици мазнина
  • 1 яйце
  • 1/2 кафена чашка ориз
  • 1/2 лъжичка кимион
  • черен пипер и сол на вкус
  • около 500 г различни зеленчуци
  • бучка краве масло
  • 1/2 връзка магданоз
  • 1/2 чаша бульон
  • 1 кофичка сметана
Нарязаните зеленчуци се задушават в кравето масло, докато омекнат. Ако е необходимо, се долива по малко топла вода. Прибавя се ситно нарязаният магданоз.Нарязаният лук се задушава в мазнината с 2 лъжици вода и се посолява. Сваля се от огъня, прибавя се оризът, сварен с 1 кафена чаша вода, месото, яйцето, счуканите подправки и чесъна. Каймата се омесва добре. Половината се разстила в намазана тавичка, слагат се зеленчуците и се покрива с останалата кайма. Залива се с топъл бульон (вода) и се пече в умерена фурна. Десетина минути преди да се извади от фурната се залива.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer