От Готварския Форум на БГ-мамма, рецепта на amei
Продукти:
- 1 кг спанак
- 1/2 връзка зелен лук
- 1 кафена чашка кускус
- 1 чаена чаша прясно мляко
- 1 яйце
- 50 г кашкавал
- олио
- бучка краве масло
- сол и черен пипер на вкус
- магданоз
Лукът и спанакът се измиват добре. Наситненият лук се задушава в олиото до омекване. След това се залива с 2 л подсолена гореща вода, добавя се нарязаният на ситно спанак и ястието се оставя да заври. Прибавя се кускусът и варенето продължава до сваряването му. След това се слагат прясното мляко и маслото. Супата се отстранява от огъня и се застройва с разбитото яйце, като непрекъснато се бърка. При сервиране се поръсва с настъргания кашкавал, смления черен пипер и накълцания магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар