сряда, 18 февруари 2009 г.

Китайска супа със свински ребърца

От сайтът Веселият готвач

Продукти:

  • 200 г свински ребра
  • 100-150 г прясно зеле
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 1/4 стрък праз
  • 1 кубче пилешки бульон
  • 2 резена джинджифил
  • 2-3 с. л. червено вино
  • 1 с. л. соев сос
  • черен пипер и сол на вкус
1.Ребрата се накълцват на малки парчета. Поставят се в йенска тенджера (2 литра), добавят се наситненият лук, виното, солта, черният пипер и соевият сос. Задушава се под капак 15 минути в микровълнова фурна.
2. Морковът се нарязва на тънки колелца, зелето – на тънки ивици. 
3. В задушеното месо се слагат морковите и зелето. Налива се 1 л топла вода, ароматизира се с почистения и наситнен джинджифил, стрива се бульонът. Разбърква се, налива се още 1/2 л топла вода, ври още 10 минути под капак в микровълнова фурна.
4. Готовата супа се поръсва с наситнен праз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer