От сайтът Веселият готвач
Продукти:
- 200 г свински ребра
- 100-150 г прясно зеле
- 1 глава лук
- 1 морков
- 1/4 стрък праз
- 1 кубче пилешки бульон
- 2 резена джинджифил
- 2-3 с. л. червено вино
- 1 с. л. соев сос
- черен пипер и сол на вкус
2. Морковът се нарязва на тънки колелца, зелето – на тънки ивици.
3. В задушеното месо се слагат морковите и зелето. Налива се 1 л топла вода, ароматизира се с почистения и наситнен джинджифил, стрива се бульонът. Разбърква се, налива се още 1/2 л топла вода, ври още 10 минути под капак в микровълнова фурна.
4. Готовата супа се поръсва с наситнен праз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар