сряда, 18 февруари 2009 г.

Соева салата с праз

От Готварския форум на БГ-мамма

Продукти:

  • 2 стръка праз
  • 2 моркова
  • 100 г стерилизирани соеви кълнове

за дресинга:

  • 6 с. л. олио
  • 3 с. л. оцет
  • 1 с. л. соев сос
  • 1 ч. л. кетчуп
  • 1-2 ч. л. соево олио
  • сол на вкус
1. Празът се нарязва диагонално на резени с дебелина около 1 см, които се потопяват за около минута в кипнала вода. Изваждат се и се охлаждат. 
2. Дресингът се приготвя, като всички съставки, посочени в рецептата, се смесват и се разбиват до пълно хомогенизиране. 
3. Морковът се реже на много фини ленти, които се нарязват надлъжно, така че да се получат съвсем тънки ивички. Соевите кълнове се изцеждат от маринатата, всичко се смесва и се залива с приготвения дресинг. Разбърква се и се сервира.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer