петък, 27 февруари 2009 г.

Пиле по селски

От Готварския форум на БГ-мамма, рецепта на DidiP

Продукти:

  • 2 пилешки бутчета
  • 4 чушки
  • 1 глава лук
  • 2-3 скилидки чесън
  • 1/2 ч.ч. доматен сок
  • олио, сол, риган, черен пипер
Сваряват се пилешките бутчета. Обезкостяват се и се накъсват на парченца.
Задушава се в зехтин лукът,чесъна и чушките, нарязани на ивички.
Прибавя се месцето и се добавя доматения сок,черен пипер, риган и сол на вкус. Задушава се още десетина минути.
Могат да се използват и пилешки гърди, но те не се варят, а направо се задушават.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer