От Готварския форум на БГ-мамма, рецепта на КамиПродукти:
- 200 гр пилешко месо
- половин глава целина
- 2 моркова
- 1 червена чушка
- 100 гр. бамя или зелен фасул
- 1 стрък праз лук
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 2 домата (или 1 чаша стерилизирани домати)
- 2 с.л олио
- розмарин
- сушени зеленучци
- чубрица
- червен пипер
- сол
- магданоз за поръсване
В голяма тенджера се слага водата (около 2 литра) плюс подправките (без магданоза) и олиото. След като заври, се добавят нарязаните на ситно целина, моркови, лук, чесън, праз, чушки и бамя (или зелен фасул). Вари се до омекване на зеленчуците, след което се прибавя пилешкото месо, нарязано на малки кубчета. 2-3 мин. след това се слагат и наситнените домати и се досолява, ако има нужда. Ври още 5-6 минути и се сваля от огъня. Поръсва се със ситно нарязан магданоз и се поднася топла.
Няма коментари:
Публикуване на коментар