петък, 27 февруари 2009 г.

Пилешка супа с целина и розмарин

От Готварския форум на БГ-мамма, рецепта на Ками

Продукти:

  • 200 гр пилешко месо
  • половин глава целина
  • 2 моркова
  • 1 червена чушка
  • 100 гр. бамя или зелен фасул
  • 1 стрък праз лук
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 2 домата (или 1 чаша стерилизирани домати)
  • 2 с.л олио
  • розмарин
  • сушени зеленучци
  • чубрица
  • червен пипер
  • сол
  • магданоз за поръсване
В голяма тенджера се слага водата (около 2 литра) плюс подправките (без магданоза) и олиото. След като заври, се добавят нарязаните на ситно целина, моркови, лук, чесън, праз, чушки и бамя (или зелен фасул). Вари се до омекване на зеленчуците, след което се прибавя пилешкото месо, нарязано на малки кубчета. 2-3 мин. след това се слагат и наситнените домати и се досолява, ако има нужда. Ври още 5-6 минути и се сваля от огъня. Поръсва се със ситно нарязан магданоз и се поднася топла.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer