неделя, 8 февруари 2009 г.

Добруджанска яхния

От Готварския форум на Бг-мамма - рецепта на tiya
  • 1 морков
  • 1-2 глави лук
  • целина, нарязана (корен със или без листа)
  • 2 пиперки
  • 1 домат
  • 1 к. ч. ориз
  • магданоз
  • лютиви пиперки
  • сол
  • чер пипер
  • олио
В сгорещената мазнина се задушават за десетина минути нарязания лук, моркови и целина. Прибавя се топла вода и се вари до омекване, като последователно се прибавят пиперките, оризът, доматите и лютивите пиперки. Яхнията може или да се довери или да се запече. Готовото ястие се поръсва с магданоз, по желание – с чер пипер или други подправки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer