неделя, 8 февруари 2009 г.

Зеленчуци по китайски

От Готварския форум на Бг-Мамма
Продукти за 4 порции:
  • няколко листа или сърцето на китайско зеле
  • 1 стрък праз
  • 1-2 моркова
  • 1 червена чушка
  • 1 зелена чушка
  • 100 гр малки печурки
  • 2 с. л. олио
  • 1-2 с. л. соев сос
  • 2-3 капки чили сос
  • 1 с. л. сусамово семе
Изчистете и измийте зеленчуците. Нарежете морковите, китайското зеле, праза и чушките на тънки ленти. Обелете печурките, отрежете около 1 мм от пънчето и ги разрежете на четири.Изсипете мазнината в загретия тиган и запържете морковите за 1 минута. Добавете праза за 1-2 минути, докато си смени цвета, прибавете чушките, соевия сос и още малко мазнина. Разбъркайте леко сместа и прибавете гъбите и китайското зеле.Поръсете със сусама и сипете соев сос по вкус.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer