От Готварския форум на Бг-МаммаПродукти за 4 порции:
- няколко листа или сърцето на китайско зеле
- 1 стрък праз
- 1-2 моркова
- 1 червена чушка
- 1 зелена чушка
- 100 гр малки печурки
- 2 с. л. олио
- 1-2 с. л. соев сос
- 2-3 капки чили сос
- 1 с. л. сусамово семе
Изчистете и измийте зеленчуците. Нарежете морковите, китайското зеле, праза и чушките на тънки ленти. Обелете печурките, отрежете около 1 мм от пънчето и ги разрежете на четири.Изсипете мазнината в загретия тиган и запържете морковите за 1 минута. Добавете праза за 1-2 минути, докато си смени цвета, прибавете чушките, соевия сос и още малко мазнина. Разбъркайте леко сместа и прибавете гъбите и китайското зеле.Поръсете със сусама и сипете соев сос по вкус.
Няма коментари:
Публикуване на коментар