неделя, 8 февруари 2009 г.

Мусака с патладжани

От готварския форум на БГ-Мамма
  • 6 средни патладжана
  • 500 гр. кайма
  • подправки (бульон или сол, чубрица, копър)
  • 2 гл. лук
  • 2 моркова (по желание)
Патладжаните се обелват (желателно е) и нарязват на едри кубчета, след което за 10 мин. се накисват в студ. вода, да се махне горчилката. Измиват се с вода и се задушават в дълбок тиган, колкото да омекнат (ако е тефлонов по-добре, че гълтат иначе много мазнина). Изсипвате ги в тава. В същия тиган (може и друг) се запържва каймата като за обикновена мусака, добавя се копъра и чубрицата - изсипвате в тавата. Наситнения лук и настърганите моркови се задушават във въпросния тиган и се добавят в тавата. Разбърква се всичко в тавата, добавят се два бубльона или сол и се залива с една водна чаша вода. Пече се до готовност. Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer