понеделник, 2 февруари 2009 г.

Пълнени зеленчуци с кайма

От Готварския форум на Бг-мамма - рецепта на tiya
  • зеленчуци – домати, пиперки или тиквички
  • 1/2 чаша кайма
  • 1 ч. л. олио
  • 1 ч. л. масло
  • 1/2 глава лук
  • 1-2 скилидки чесън
  • джоджен
  • магданоз
  • чер пипер
Отрязват се капачетата на здрави домати и вътрешността им се издълбава. Ситно нарязаният лук се задушава, прибавя се каймата и плънката се поръсва с джоджен, магданоз, чер пипер, размесва се и се посолява. Задушава се на тих огън. Доматите се пълнят със сместа, затварят се с капачетата и се поставят в подходяща тавичка. Сърцевината на доматите се нарязва на ситно или се пасира, залива се с малко вода или бульон, посолява се и се оставя да ври на слаб огън. Добавя се счуканият чесън, прясното масло и с полученият сос се заливат пълнените домати, които се запичат в умерена фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer