понеделник, 2 февруари 2009 г.

Гювеч с месо

От Готварския форум на Бг-мамма - рецепта на tiya
  • 120 г. месо – телешко, свинско
  • 1-2 с. л. олио
  • 1 глава лук
  • 2-3 домата
  • по 1 с. л. моркови и целина на кубчета
  • 1 к. ч. зелен фасул
  • 1 пиперка
  • малко син домат на кубчета
  • грах
  • 1/2 к. ч. бамя
  • 1 малка тиквичка
  • червен пипер
  • листа от целина
  • магданоз
  • сол
Месото се нарязва на едро и се задушава в малко вода. В същото масло след изваждането на месото се прибавят последователно и се задушават лукът, морковите и целината и домата. Поръсват се с червен пипер, разбъркват се и се заливат с горещ бульон или вода. След кипването се връща месото, посолява се, плътно се похлупва с капак и се задушава на умерен огън до полуомекването на месото. Прибавят се последователно предварително подготовените зеленчуци – грах и фасул, сини домати на кубчета, бамята (попарена във вряла подкиселена и подсолена вода) , пиперката и тиквичката. Поставят се листата от целината и лютата пиперка. Най-отгоре се нареждат доматите. Пече се до пълно омекване. Поръсва се с магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer