понеделник, 2 февруари 2009 г.

Кебап с гъби

От Готварския форум на Бг-мамма - рецепта на tiya
  • 100 г. свинско месо
  • 1 с. л. олио
  • 1 с. л. сметана
  • 2-3 печурки
  • 1 глава лук или праз
  • резени лимон или лимонов сок
  • чер пипер
  • чубрица
  • сол
  • зеленчуков бульон
Месото се нарязва на неголеми еднакви по големина парчета. Задушава се в маслото и малко вода заедно със ситно нарязания лук. Прибавят се гъбите, черният пипер, солта, чубрицата и тънки резенчета лимон. Ястието се залива с горещ зеленчуков бульон или вода, добавя се лимоновият сок и разбитата сметана. Задушава се на съвсем тих огън в плътно затворен съд или се пече на фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer