понеделник, 2 февруари 2009 г.

Пиле със зеленчуци

От Готварския форум на Бг-мамма - рецепта на tiya
  • 150 г. пиле
  • 1 с. л. олио
  • 1 ч. ч. зеленчуци – зелен фасул, грах, тиквички, пиперки, прясно зеле, спанак, цветно зеле, гъби, бамя – по избор
  • 1 глава лук
  • чер и червен пипер
  • магданоз и копър
  • моркови и целина
  • сол
Пилето се задушава леко. Изважда се, в същото масло, последователно се прибавят ситно нарязаният лук, морковите и целината, червеният пипер и ястието се залива с гореща вода, посолява се и се прибавя пилето. Ври на тих огън. Към полуомекналото месо с прибавя съответният зеленчук и ястието се задушава на тих огън или се пече в умерена фурна до готовност. Овкусява се с лимонов сок и чер пипер. Поднася се поръсено с копър или магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer