сряда, 11 февруари 2009 г.

Зелен фасул с чесън

От Готварския форум на Бг-мамма - рецепта на tiya
  • 2 с. л. зехтин
  • 1 ч. л. счукан чесън
  • 4 ч. зелен фасул
  • 1/2 ч. л. сушена мащерка
  • 1/2 ч. л. морска сол, чер пипер
  • 2 ч. вода
  • 1 кубче зеленчуков бульон
  • лимонов сок
Зехтинът се затопля в голям тиган. Прибавят се чесънът и фасулът, задушават се на силен огън, бъркат се често. Добавят се мащерката, морска сол и пипер на вкус, после вода и зеленчуков бульон. Кипва се, затваря се плътно, температурата се намалява до умерена, остаявя се да ври 20-30 мин или докато омекне бобът. Добавя се лимонов сок и се разбърква добре.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer