сряда, 11 февруари 2009 г.

Пилешки жулиени със зеленчуци

Рецепта на Ками
  • 700-800 гр. пилешки гърди
  • 3 скилидки чесън
  • 1 средно голяма тиквичка
  • 2 червени чушки
  • 200 гр. зелен фасул
  • 3 моркова
  • 2 домата (пресни или от консерва)
  • соев сос
  • 3 ч. л. сушен риган
  • магданоз
Чесъна се нарязава на филийки, пилешките гърди - на тънки дълги жулиени. В сгорещено масло и малко вода се задушава чесъна, като омекне се добавят жулиените. Поливат се със соев сос. Задушават се до полуготовност и се изваждат. В същия сос се слагат нарязаните на жулиени моркови и тиквички. След малко се добавят чушките, също нарязани на дълги ивици, и зеленият фасул. Когато зеленчуците поомекнат, се добавят доматите, настъргани на ситно. Всичко се овкусява със соев сос на вкус и риган. Долива се една ч. ч. вода и се оставя да къкри на слаб огън 10-на минути.
Когато зеленчуците са напълно готови се връщат пилешките жулиени и се задушава още 2-3 мин. След свалянето от огъня се добавя ситно нарязан магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer