понеделник, 2 февруари 2009 г.

Мусака от телешко с тиквички

От Готварския форум на Бг-мамма - рецепта на tiya
  • 80-100 г. кайма (телешка)
  • 250 г. тиквички
  • 1/2 глава лук
  • 1 с. л. олио
  • копър
  • магданоз
  • чер и червен пипер
  • сол
  • лимонов сок
Лукът се задушава, прибавя се каймата, която се задушава до полуготовност, добавя се пипер и сол. Тиквичките се остъргват и се нарязват на кръгчета или дълги филии, леко се посоляват и се задушават в част от маслото и малко вода, размесват се със ситно нарязан магданоз и копър. Прибавят се към каймата и сместа внимателно се размесва или на последователни пластове се нареждат каймата и тиквичките, като се завършва с тиквички. Пече се в умерена фурна. Към края се поръсва с лимонов сок.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer