сряда, 18 февруари 2009 г.

Спагети със зеленчуци по китайски

От Готварския форум на БГ-мамма

Продукти:

  • 1 пакет спагети
  • 3 моркова
  • 2 скилидки чесън
  • 1 стрък праз
  • 1/2 глава лук
  • 1 ч. ч. стерилизирани гъби
  • 1 ч. ч. замразен грах
  • 1 к. ч. соев сос
  • 6 с. л. олио

1.Спагетите се сваряват. Морковите се нарязват на пръчици или тънки колелца. Лукът и чесънът се нарязват наситно, празът - на тънки диагонални колелца, гъбите - на парчета.
2. Зеленчуците се запържват в следния ред: първо се запържва лукът за около 20 секунди, след това се слагат последователно морковите, празът и печурките
3. Накрая се изсипва грахът и зеленчуците се разбъркват непрекъснато, за да не омекнат (трябва да останат хрупкави). 
4. Сварените спагети се изцеждат, не се изплакват. Изсипват се при зеленчуците и при непрекъснато бъркане се добавя соев сос, докато се получи приятен кафяв цвят.

2 коментара:

  1. Сварените спагети се изсипват при зеленчуците докато те се пържат ли?

    ОтговорИзтриване
  2. Добавят се към зеленчуците, да, но накрая, след като те са почти готови за около минута-две, като през това време се добавя малко соев сос на вкус.

    ОтговорИзтриване

 
E-Book Writer