сряда, 18 февруари 2009 г.

Пържен ориз с три вида гъби

От сайта Готварство Георгиеви

Продукти :

  • 250 г жасминов ориз
  • 20 г шийтаке (манатарки)
  • 20 г дървесна гъба
  • 200-250 г печурки
  • 1 глава лук
  • 4-5 с. л. олио
  • 2-3 щипки натриев глутаминат
  • 1-2 с. л. соев сос
  • 1 - 1 1/2 ч. л. сол
1. Китайските гъби се накисват предварително във вода, след което се поставят в кипнала вода за 1-2 минути и се изваждат. В същата вода се вари оризът заедно със солта. След като се свари, се оттегля от огъня и се отцежда от водата.
2. Лукът се нарязва и се запържва в дълбок тиган с предварително загрято олио. Прибавят се печурките, а след това и останалите гъби. Пържи се 3-4 минути на силен огън. 
3. Когато гъбите се запържат, се добавят натриевият глутаминат . Накрая се изсипва изцеденият ориз, полива се със соев сос и се разбърква добре.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer