От сайта Готварство Георгиеви
Продукти :
- 250 г жасминов ориз
- 20 г шийтаке (манатарки)
- 20 г дървесна гъба
- 200-250 г печурки
- 1 глава лук
- 4-5 с. л. олио
- 2-3 щипки натриев глутаминат
- 1-2 с. л. соев сос
- 1 - 1 1/2 ч. л. сол
2. Лукът се нарязва и се запържва в дълбок тиган с предварително загрято олио. Прибавят се печурките, а след това и останалите гъби. Пържи се 3-4 минути на силен огън.
3. Когато гъбите се запържат, се добавят натриевият глутаминат . Накрая се изсипва изцеденият ориз, полива се със соев сос и се разбърква добре.
Няма коментари:
Публикуване на коментар