От сайтът Веселият готвач
Продукти:
- 600 г лефер
- 3 стръка праз лук
- 2-3 с. л. скилидки чесън
- 1 морков
- 3 резенчета корен от джинджифил
- 1 кубче пилешки бульон
- 2 с. л. кетчуп
- 1-2 с. л. соев сос
- 1 с. л. ябълков оцет
- 1/4 с. л. сух джинджифил
- 3-4 с. л. Олио
2. Празът, морковът, джинджифилът (предварително накиснати във вода) и чесънът се нарязват на лентички. Олиото се загрява в дълбок тиган. Джинджифилът и чесънът се запържват за 30 секунди. Прибавят се морковът и празът и се пържи около минута.
3. След това се наливат 400 мл вода, прибавят се пилешкият бульон и кетчупът. След като кипне, се поставят рибите и се задушават по 6-7 минути от всяка страна. Изваждат се и се подреждат в плато. С останалият сос се заливат рибите.
Няма коментари:
Публикуване на коментар