сряда, 18 февруари 2009 г.

Задушена риба в джинджифилов сос

От сайтът Веселият готвач

Продукти:

  • 600 г лефер
  • 3 стръка праз лук
  • 2-3 с. л. скилидки чесън
  • 1 морков
  • 3 резенчета корен от джинджифил
  • 1 кубче пилешки бульон
  • 2 с. л. кетчуп
  • 1-2 с. л. соев сос
  • 1 с. л. ябълков оцет
  • 1/4 с. л. сух джинджифил
  • 3-4 с. л. Олио
1. Ябълковият оцет, соевият сос и джинджифилът се смесват в купичка. Върху рибата се правят напречни разрези, след това се полива с маринатата и се оставя да отлежи.
2. Празът, морковът, джинджифилът (предварително накиснати във вода) и чесънът се нарязват на лентички. Олиото се загрява в дълбок тиган. Джинджифилът и чесънът се запържват за 30 секунди. Прибавят се морковът и празът и се пържи около минута.
3. След това се наливат 400 мл вода, прибавят се пилешкият бульон и кетчупът. След като кипне, се поставят рибите и се задушават по 6-7 минути от всяка страна. Изваждат се и се подреждат в плато. С останалият сос се заливат рибите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer