сряда, 11 февруари 2009 г.

Задушени зеленчуци с картофено пюре

Рецепта на Ками
  • 300 гр. гъби
  • 4 лъжици масло
  • 1-2 с. л. вода
  • сол
  • 1 лъж. черен пипер
  • 300 гр. броколи
  • 500 гр. картофи
Изчистете и измийте 300 гр. гъби. Нарежете ги на ивички и ги сложете да се задушават с 4 лъжици масло и малко вода. Посолете ги и ги поръсете с 1 лъж.черен пипер. От време на време доливайте по малко топла вода.
Задушете 300 гр. броколи с малко сол.
Пригответе картофено пюре. Изсипете го на пръстен в по-голяма чиния. В средата на пръстена изсипете гъбите. Около тях наредете броколите и поръсете цялото със ситно нарязан магданоз.
Поднесете ястието топло. Гъбите и броколите може да замените със задушени моркови или зелен фасул.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer