неделя, 8 февруари 2009 г.

Пиле, пълнено с розмарин и чесън

От Готварския форум на БГ-Мамма
  • 1 пиле
  • 10 гр. нарязан розмарин
  • 2-3 смлени скилидки чесън
  • 2 цели глави чесън
  • 1 средна глава червен лук
  • 10 мл зехтин
Фурната се затопля до 230 градуса. Пилето се изчиства от вътрешностите и се шкартира(Кожата се разхлабва) - това става много по-лесно, отколкото изглежда. Освободеното пространство между кожата и месото се запълва с плънка от розмарин и смлян чесън. Пилето се поставя в тиган с гърдите нагоре, а се втъкват отдолу. Отрязват се тънки парченца от двете страни на лука. Чесънът и лукът се мажат със зехтин и се редят около пилето. Печете 30 минути на 230 градуса. Намалете на 180 градуса и печете още един час. Гарнитурата е по избор зелена салата, украса от домати.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer