сряда, 11 февруари 2009 г.

Задушена царевица по селски

От Готварския форум на Бг-мамма - рецепта на tiya
  • 6 ч. вода
  • 6 картофа, нарязани на кубчета
  • 1 г.л. лук
  • 2 скилидки чесън, ситно нарязани
  • 1 стрък целина
  • 2 кубчета зеленчуков бульон
  • 1/2 ч. л. мащерка
  • 1/2 ч. л. риган
  • 1/2 ч. л. морска сол
  • чер пипер
  • 3-4 ч. млечна царевица
  • 1 с. л. масло
  • 1/4 ч. зелена пиперка, ситно нарязана
  • 1/2 ч. арпаджик
  • 1/4 ч. сметана
  • копър
Водата се кипва. Прибавят се картофите, лукът, чесънът и целината. След като водата заври отново се прибавят кубчетата бульон и подправките. Похлупва се и се оставя да ври на умерена температура 15-20 минути, докато картофите омекнат. Охлажда се леко. От бульона се отделят две чаши картофи, останалата супа се пюрира на малки порции. Затопля се на ниска температура. Прибавят се царевицата и останалите картофи. Вари се още 5 минути, като се разбърква леко да не кипне. Маслото се разтопява в тиган,прибавят се пиперката и арпаджика. Запържват се около 3 минути, после се сипват в основното ястие, по желание се прибавя сметана и копър. Подправя се.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer