Рецепта от сайта на Пикадили
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 15 мин.
Порции: 2
Необходими продукти:
- 2 бр. (по 350 - 400 г.) ципура
- 1/2 с. л. сол
- 1/4 с. л. черен пипер
- 2 стръка пресен босилек (или 1 с. л. сушен)
- магданоз или босилек (за гарниране)
- 1 – 2 бр. пресен пипер, нарязани на дълги ивици
- 1 – 2 средно големи моркова, нарязани на дълги ивици
- 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 2 глави кромид лук, червен (срязани на филийки)
- 2 с. л. зехтин
- 100 мл. зеленчуков бульон
Почистете ципурата добре от вътрешностите и я измийте. Подсушете я с помощта на кухненска хартия. Овкусете със солта и черния пипер, а вътре в коремчето й сложете по 1 стрък пресен босилек (или 1/2 с. л. сушен).
Задушете зеленчуците за канапето в зехтина. Като поомекнат добавете разтворения в 100 мл. вода зеленчуков бульон. Разбъркайте добре и изчакайте да изври течността.
Изсипете зеленчуковата смес в подходяща за печене тава и поставете рибата, на която предварително сте направили по 3 кръстовидни разреза от двете страни.
Пече се в средно загрята фурна (170 - 180 градуса) за 12 – 13 минути.
След като извадите ястието от фурната, поръсете го със ситно нарязан босилек или магданоз.
Гарнирайте с резенчета лимон.
Няма коментари:
Публикуване на коментар