сряда, 11 февруари 2009 г.

Задушена морска риба

От Готварския форум на Бг-мамма - рецепта на amei
  • 1/2 кг. риба
  • 4 глави лук
  • 4 червени домата
  • 2-3 скилидки чесън
  • 1 чаена лъжичка смлян черен пипер
  • 2 супени лъжици лимонов сок
  • 1 1/2 кафени чашки олио
  • сол
В сгорещеното олио запържваме до златисто нарязания на тънки филийки лук. Прибавяме нарязаните на ситно скилидки чесън, доматите – обелени и настъргани на едро ренде, черния пипер и сол на вкус. Слагаме нарязаната на парчета риба (преди това поръсена с лимоновия сок и натрита със сол) и наливаме толкова топла вода, колкото е необходимо течноста да покрие продуктите. На умерен огън под похлупак задушаваме около половин час.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer