четвъртък, 5 февруари 2009 г.

Риба по воденичарски

От Готварския Форум на БГ-мамма, рецепта на amei

Продукти за една порция:

  • 200 г филе от риба
  • 1-2 чушки
  • 1 глава лук
  • 1 салата
  • 1/2 лимон
  • магданоз
  • сол, черен пипер

Марината:

  • 1-2 скилидки чесън
  • 40 г сухо бяло вино
  • 50 г олио
От предишната вечер се приготвя марината от счукан чесън, бяло вино и олио.С нея се залива нарязаното на парчета филе и се оставя за през нощта в хладилник. На следващия ден чушките и лука се нарязват на кубчета и се запържват леко в мазнина. Прибавя се рибата заедно с марината, подправя се със сол, черен пипер и всичко се задушава. Ястието се сервира с листа салата, половинка лимон и ситно нарязан магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer