От Готварския Форум на БГ-мамма, рецепта на amei
Продукти за една порция:
- 200 г филе от риба
- 1-2 чушки
- 1 глава лук
- 1 салата
- 1/2 лимон
- магданоз
- сол, черен пипер
Марината:
- 1-2 скилидки чесън
- 40 г сухо бяло вино
- 50 г олио
От предишната вечер се приготвя марината от счукан чесън, бяло вино и олио.С нея се залива нарязаното на парчета филе и се оставя за през нощта в хладилник. На следващия ден чушките и лука се нарязват на кубчета и се запържват леко в мазнина. Прибавя се рибата заедно с марината, подправя се със сол, черен пипер и всичко се задушава. Ястието се сервира с листа салата, половинка лимон и ситно нарязан магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар