петък, 27 февруари 2009 г.

Мусака ''Кус-кус''

От Готварския форум на БГ-мамма, рецепта на DidiP

Продукти:

  • 1 пакет кус-кус
  • 1 пакет гъби
  • 1/2 стрък праз (може и лук)
  • 1 морков
  • 1 пиперка
  • 100 гр. обезкостени черни маслини
  • 2 жълтъка
  • 1-2 с.л. брашно
  • олио, сол, риган, майорана, чубрица, червен пипер
Кус-кусът се сварява, но без да се разварява. Изсипва се в тавата или йена. Праза, гъбите, чушката, моркова и подправките се задушават и се смесват с кус-куса. Прибавят се и нарязаните на дребно обезкостени маслини. Жълтъците се разбиват с брашното и малко вода и се залива мусаката. Пече се до леко зачервяване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer