От Готварския форум на БГ-мамма
Продукти за 4 порции:
- 200 г ориз
- 100 г гъби
- 2 моркова
- 2 стръка пресен лук
- 1 стрък чесън
- 5 с. л. олио
- 1/2 ч. л. натриев глутаминат
- сол на вкус
2. В дълбок емайлиран или тефлонов тиган се сипва олиото и щом се сгорещи, се поставят лукът и чесънът. Пържат се 30 секунди, слагат се морковите.
3. Пържи се 3 минути при непрекъснато бъркане. Добавят се гъбите и се пържи още 5 минути. Поръсва се с натриев глутаминат, посолява се и се поставя оризът. Бърка се минута-две, докато се смеси добре с продуктите в тигана.
Няма коментари:
Публикуване на коментар