сряда, 18 февруари 2009 г.

Пържен ориз

От Готварския форум на БГ-мамма

Продукти за 4 порции:

  • 200 г ориз  
  • 100 г гъби
  • 2 моркова
  • 2 стръка пресен лук
  • 1 стрък чесън
  • 5 с. л. олио
  • 1/2 ч. л. натриев глутаминат
  • сол на вкус
1. Оризът се измива добре със студена вода. Поставя се в тенджера с 2 л кипяща подсолена вода и се сварява. Изплаква се със студена вода, отцежда се. Гъбите се нарязват на филийки, морковите - на тънки пръчици, лукът и чесънът - на колелца.
2. В дълбок емайлиран или тефлонов тиган се сипва олиото и щом се сгорещи, се поставят лукът и чесънът. Пържат се 30 секунди, слагат се морковите.
3. Пържи се 3 минути при непрекъснато бъркане. Добавят се гъбите и се пържи още 5 минути. Поръсва се с натриев глутаминат, посолява се и се поставя оризът. Бърка се минута-две, докато се смеси добре с продуктите в тигана.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer